nieuws

Philips sterker in led-lampen

bouwbreed

amsterdam – Philips versterkt zijn lampendivisie via een overname van 765 miljoen euro. Inzet voor het elektronicaconcern is de extra marktaandeel bij de populaire duurzame led-lamp. Philips kondigt aan medegrootaandeelhouder Agilent uit te kopen in de gezamenlijke onderneming Lumileds, een bedrijf in San Jose dat met 1760 mensen in de afgelopen twaalf maanden een omzet […]

amsterdam – Philips versterkt zijn lampendivisie via een overname van 765 miljoen euro. Inzet voor het elektronicaconcern is de extra marktaandeel bij de populaire duurzame led-lamp.

Philips kondigt aan medegrootaandeelhouder Agilent uit te kopen in de gezamenlijke onderneming Lumileds, een bedrijf in San Jose dat met 1760 mensen in de afgelopen twaalf maanden een omzet behaalde van 324 miljoen dollar. Led (light emitting diodes), is opgebouwd uit meerdere dioden.

“Een groeimarkt”, vindt analist N. de Zwart van Rabo Securities. Want hoewel het nu nog allerminst een bulkproduct is, kan de led-lamp in de toekomst alle andere vervangen. “De lampen worden steeds krachtiger en voor meerdere doeleinden geschikt”, aldus De Zwart, die Siemens en General Electric noemt als belangrijke concurrenten van Philips. Led-lampen worden tegenwoordig gebruikt in auto�s, maar zijn ook veel te zien in het verkeer, zoals in lantaarnpalen of stoplichten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels