nieuws

Nieuw treinstation in kern Gaanderen

bouwbreed Premium

gaanderen – Gelderland en de gemeente Doetinchem financieren samen de aanleg van een treinstation in Gaanderen, aan de spoorlijn Winterswijk-Arnhem. Volgens Gedeputeerde Staten is het bijzonder dat de provincie financieel bijspringt, omdat de aanleg van spoorwegen niet rendabel zou zijn. Gelderland vindt echter dat een treinverbinding aanzienlijk meer voordelen biedt dan de huidige busdienst. Bij […]

gaanderen – Gelderland en de gemeente Doetinchem financieren samen de aanleg van een treinstation in Gaanderen, aan de spoorlijn Winterswijk-Arnhem.

Volgens Gedeputeerde Staten is het bijzonder dat de provincie financieel bijspringt, omdat de aanleg van spoorwegen niet rendabel zou zijn. Gelderland vindt echter dat een treinverbinding aanzienlijk meer voordelen biedt dan de huidige busdienst. Bij het station komen een voorplein, een fietsenstalling en parkeerplaatsen. De wachtkamer wordt mogelijk opgenomen in een toekomstig nieuwbouwproject dat rond het station wordt gerealiseerd. Doetinchem heeft inmiddels met de projectontwikkelaar een akkoord bereikt over het beschikbaar stellen van de grond. Naar verwachting wordt het station eind 2006 in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel