nieuws

Nachtelijke renovatie baan vliegveld Beek

bouwbreed

beek – De aannemers DuraVermeer en Imtech Nettenbouw gaan de start- en landingsbaan van vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) opknappen. Dat heeft de luchthaven gisteren bekend gemaakt. De baan werd 22 jaar geleden voor het laatst gerenoveerd. De asfaltverharding wordt grotendeels gefreesd en vervangen, maar ook de baanlichtinstallatie wordt helemaal vernieuwd. Dit geldt ook voor […]

beek – De aannemers DuraVermeer en Imtech Nettenbouw gaan de start- en landingsbaan van vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) opknappen. Dat heeft de luchthaven gisteren bekend gemaakt.

De baan werd 22 jaar geleden voor het laatst gerenoveerd. De asfaltverharding wordt grotendeels gefreesd en vervangen, maar ook de baanlichtinstallatie wordt helemaal vernieuwd. Dit geldt ook voor de aanvlieglichten aan de noordzijde van de baan.

Tevens wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de baan alvast klaar te maken voor de zogenaamde verschoven baandrempels. Hierdoor zullen toestellen bij de landing uit het noorden hoger over het naburige dorp Geverik vliegen, evenals bij starts naar het noorden.

De luchthaven blijft tijdens het werk geopend. Het werk wordt daarom uitgevoerd in de nachtelijke uren tussen 23.00 uur en 06.00 uur, als de luchthaven toch al gesloten is. De aannemers hebben hiertoe – samen met de luchthaven, het ingenieursbureau Advi en Luchtverkeersleiding Nederland – een draaiboek opgesteld.

In de periode tussen 29 augustus en 5 oktober zullen 100 tot 150 medewerkers elke nacht volgens een strak geleid schema met de uitvoering bezig zijn.

Reageer op dit artikel