nieuws

Lagere nettowinst voor Mittal Steel

bouwbreed

amsterdam – De nettowinst van Mittal Steel, de grootste staalproducent ter wereld, is in het tweede kwartaal van dit jaar gedaald met 15 procent tot 1,09 miljard dollar. Dat is het gevolg van een sterke stijging van de grondstoffenprijzen en een daling van de staalprijzen. De vraag naar staal kromp doordat afnemers in de Verenigde […]

amsterdam – De nettowinst van Mittal Steel, de grootste staalproducent ter wereld, is in het tweede kwartaal van dit jaar gedaald met 15 procent tot 1,09 miljard dollar. Dat is het gevolg van een sterke stijging van de grondstoffenprijzen en een daling van de staalprijzen. De vraag naar staal kromp doordat afnemers in de Verenigde Staten en Europa inteerden op hun voorraden.

Mittal liet gisteren bij de publicatie van zijn resultaten weten dat de marktsituatie in het lopende kwartaal moeilijk zal blijven. Wel verwacht het concern op korte termijn enig prijsherstel door productiebeperking in de staalindustrie. “We verwachten dat de situatie moeilijk blijft maar economische indicatoren laten een bemoedigend signaal zien voor de vraag naar staal. We verwachten dat de prijzen op korte termijn zullen verbeteren”, aldus voorzitter L. Mittal.

De omzet nam in het tweede kwartaal toe van 5,6 miljard dollar tot 7,6 miljard dollar als gevolg van de overname van de Amerikaanse staalproducent ISG per 15 april.

Reageer op dit artikel