nieuws

Kasteel Waardenburg toch gerestaureerd

bouwbreed

waardenburg – Kasteel Waardenburg wordt eindelijk gerestaureerd. Vanaf volgend voorjaar staat het kasteel zo�n 2,5 jaar in de steigers. De kosten worden geschat op 4 miljoen euro. Er zijn al diverse plannen geweest voor restauratie van het bouwwerk uit de 13de eeuw. De eerste plannen dateren uit 1975, het jaar waarin de Stichting Geldersche Kasteelen […]

waardenburg – Kasteel Waardenburg wordt eindelijk gerestaureerd. Vanaf volgend voorjaar staat het kasteel zo�n 2,5 jaar in de steigers. De kosten worden geschat op 4 miljoen euro.

Er zijn al diverse plannen geweest voor restauratie van het bouwwerk uit de 13de eeuw. De eerste plannen dateren uit 1975, het jaar waarin de Stichting Geldersche Kasteelen het pand van de erfgenamen van de familie Van Pallandt kreeg overgedragen. Het kasteel is de laatste van vier grote restauratieprojecten die de Stichting onder haar hoede heeft. Het vorige project, kasteel Nederhemert, is in april van dit jaar opgeleverd.

De restauratiewerkzaamheden komen onder leiding van Van Hoogevest Restauratie uit Woerden. Bedoeling is dat het historische karakter van het kasteel behouden blijft. Om van inkomsten voor onderhoud verzekerd te zijn, krijgt het kasteel wel een lichte kantoorfunctie.

Reageer op dit artikel