nieuws

Heidelberg Cement prooi voor Merckle

bouwbreed

frankfurt – De Duitse magnaat A. Merckle heeft probleemloos de meerderheid in handen gekregen van Heidelberg Cement. Het bod via zijn cementbedrijf Spohn heeft al een belang opgeleverd van 52,3 procent. De ondernemer uit Norderfriedrichskoog kondigde eerder aan minimaal de helft van Heidelberg Cement te willen verwerven om zijn aanbod van 60 euro per aandeel […]

frankfurt – De Duitse magnaat A. Merckle heeft probleemloos de meerderheid in handen gekregen van Heidelberg Cement. Het bod via zijn cementbedrijf Spohn heeft al een belang opgeleverd van 52,3 procent.

De ondernemer uit Norderfriedrichskoog kondigde eerder aan minimaal de helft van Heidelberg Cement te willen verwerven om zijn aanbod van 60 euro per aandeel gestand te doen. De aandeelhouders kunnen tot en met 12 augustus hun waardepapieren van de hand doen aan Merckle. Bouwstoffenreus Heidelberg Cement is onder andere het moederbedrijf van ENCI en Beamix. Merckle is behalve bij cementbedrijven ook grootaandeelhouder in de farmaceutische industrie.

Reageer op dit artikel