nieuws

Halfjaaromzet bij Vinci 10,6 procent hoger

bouwbreed

parijs – De halfjaaromzet van het Franse bouw- en dienstenconcern Vinci is 10,6 procent hoger uitgekomen op 10 miljard euro. Na een al goed eerste kwartaal zijn de activiteiten in de daarop volgende drie maanden verder aangetrokken. Dat geldt vooral voor Vinci Construction en voor het vervoersbedrijf Eurovia.

Vinci behaalt ruim 60 procent van de omzet in Frankrijk zelf, waar in het tweede kwartaal een groei van 13,5 procent werd geboekt. Wat activiteiten betreft, komt 45 procent van de omzet uit de bouwdivisie. Hier ging de vergelijkbare omzet – zonder acquisities of afgestoten bedrijven – met 15,3 procent omhoog naar 4.561 miljoen euro. In Frankrijk ging de bouwomzet zelfs met 20 procent omhoog naar 2,7 miljard. Internationaal springt vooral Groot-Brittannië er uit, waar de omzet aan bouw- en gebouwdiensten met 26 procent omhoog ging. Nog beter gingen de zaken in Centraal-Europa – vooral Hongarije – met een omzettoename van 80 procent. Vinci Construction had op 30 juni voor 9,4 miljard euro aan opdrachten in de boeken staan, 11 procent meer dan een jaar eerder en goed voor een jaar werk.

De activiteiten op het gebied van parkeren, waar Vinci financieel onder meer samenwerkt met het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten, stonden licht onder druk. De halfjaaromzet kwam hier uit op 242 miljoen euro, een daling met 0.5 procent. Bij de exploitatie van een aantal Franse autosnelwegen ging het echter wel iets beter met een groei van 2,8 procent.

Reageer op dit artikel