nieuws

Half miljard voor bouw cementfabriek Nigeria

bouwbreed Premium

den haag – Een financiëel consortium leent DIL-dochter Obajana Cement maximaal 479 miljoen dollar aan Obajana Cement voor de bouw en productie van een cementfabriek met een productiecapaciteit van 4,4 miljoen ton. Aan het bedrijf in Nigeria is een energiecentrale met een vermogen van 135 megawatt gekoppeld. Tot het consortium behoren enkele tientallen banken waaronder […]

den haag – Een financiëel consortium leent DIL-dochter Obajana Cement maximaal 479 miljoen dollar aan Obajana Cement voor de bouw en productie van een cementfabriek met een productiecapaciteit van 4,4 miljoen ton. Aan het bedrijf in Nigeria is een energiecentrale met een vermogen van 135 megawatt gekoppeld.

Tot het consortium behoren enkele tientallen banken waaronder de Europese Investeringsbank (EIB) en de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden. Dangote Industries Limited (DIL) is een gediversifieerde Nigeriaanse onderneming met activiteiten van suiker- en pasta- tot zout- en cementindustrie. DIL geldt als de grootste importeur van cement in Nigeria die momenteel 4 miljoen ton Portland-cement importeert en distribueert onder het eigen merk Dangote Portland Cement. In 2002 besloot DIL te investeren in de bouw van een nieuwe fabriek voor de productie van cement en in een energiecentrale met bijbehorende faciliteiten in Obajana, in de Nigeriaanse staat Kogi.

Reageer op dit artikel