nieuws

Geen extra maatregelen voor bescherming wegwerkers

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Rijkswaterstaat neemt geen extra maatregelen voor de bescherming van wegwerkers. De dienst zei gisteren dat de voorzorgsmaatregelen bij de wegwerkzaamheden op zowel de A58 als de A27 aan alle voorwaarden voldeden.

Op beide snelwegen veroorzaakten vrachtwagens dinsdag een grote ravage. Op de A58 raakten ook twee wegwerkers gewond. In beide gevallen onderzoekt Rijkswaterstaat de mogelijkheid de schade te verhalen op de bedrijven van de chauffeurs.

Aannemers die aan de weg werken, moeten zich bij de beveiliging van hun personeel aan strikte richtlijnen houden. Inspecteurs van de dienst controleren regelmatig of dat ook gebeurt.

Volgens onderzoek door de ANWB wordt de weggebruiker in Nederland over het algemeen voldoende geattendeerd bij werk aan de weg. De ANWB heeft dat gecontroleerd bij onder andere de A16 bij Breda, de A15 bij Sliedrecht, de A50 bij Oss en de A59 bij Waalwijk.

Het kan nog wel beter, vindt de organisatie. Er wordt bijvoorbeeld niet vermeld hoe lang het wegvak is waar aan gesleuteld wordt en ook niet hoe lang de klus duurt. (anp)

Reageer op dit artikel