nieuws

Geen besluit station Watergraafsmeer

bouwbreed

den haag – Minister Peijs (verkeer) verwacht zeker niet voor het najaar een knoop door te kunnen hakken over de eventuele bouw van het treinstation Watergraafsmeer. Het station moet minstens duizend nieuwe passagiers per dag trekken, wil het Rijk ermee akkoord gaan. De bouw van het station Watergraafsmeer maakt deel uit van een studie naar […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) verwacht zeker niet voor het najaar een knoop door te kunnen hakken over de eventuele bouw van het treinstation Watergraafsmeer. Het station moet minstens duizend nieuwe passagiers per dag trekken, wil het Rijk ermee akkoord gaan.

De bouw van het station Watergraafsmeer maakt deel uit van een studie naar kleine infraprojecten voor betere spoorverbindingen in de regio Amsterdam. In totaal is er voor de regionale infraprojecten 170 miljoen euro beschikbaar. De gemeente werkt voor het station nu een ontwerp uit en onderhandelt met NS over de bediening van het station.

In antwoord op kamervragen van het CDA maakt Peijs duidelijk dat de exploitatie voor het station kostendekkend voor NS moet zijn. Ook zal ze vasthouden aan de ondergrens van minstens 1000 in- en uitstappers die het Rijk hanteert.

Peijs verwacht dat de regio Amsterdam, NS en ProRail in de herfst met een voorstel komen voor het station. Tijdens de begrotingsbehandeling begin december moet duidelijk worden of minister en Kamer zich in de plannen kunnen vinden.

Reageer op dit artikel