nieuws

Fluittoon Prinsenhof stoort bewoners

bouwbreed Premium

den haag – Bewoners van de Haagse wijk Bezuidenhout klagen over hoge, ononderbroken fluittonen. Zij vermoeden dat deze worden veroorzaakt door werking van de wind langs het nieuwe, ruim 109 meter hoge gebouw, Prinsenhof aan de Prinses Beatrixlaan. De bewonersvereniging Bezuidenhout roept wijkbewoners op om zoveel mogelijk informatie over de fluittonen te melden. Het probleem […]

den haag – Bewoners van de Haagse wijk Bezuidenhout klagen over hoge, ononderbroken fluittonen. Zij vermoeden dat deze worden veroorzaakt door werking van de wind langs het nieuwe, ruim 109 meter hoge gebouw, Prinsenhof aan de Prinses Beatrixlaan. De bewonersvereniging Bezuidenhout roept wijkbewoners op om zoveel mogelijk informatie over de fluittonen te melden. Het probleem is bekend bij Gemeentelijke instanties. Zij starten medio september met metingen om de bron en de oorzaak te achterhalen. Projectontwikkelaar SFB Vastgoed heeft het voornemen om van eind oktober tot begin december het bureau Peutz in te zetten.

Bewoners van de Haagse binnenstad hebben vaker last gehad van fluittonen veroorzaakt door hoogbouw. De schrille fluittoon die roosters van de Hoftoren bij windkracht 7 veroorzaakte kon worden verholpen met het aanbrengen van 10 tot 15 centimeter hoge spoilers.

Reageer op dit artikel