nieuws

Eerste opdracht voor Olympische Spelen

bouwbreed

LONDEN – Het organisatiebureau voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen heeft de eerste bouwkundige opdracht vergeven. Civieltechnisch aannemer J. Murphy & Sons gaat twee tunnels van elk 12 kilometer aanleggen voor de elektriciteitskabels die nu nog bovengronds over de Lower Lea Valley, het terrein voor de Spelen, lopen. De tunnels zijn respectievelijk 2,5 […]

LONDEN – Het organisatiebureau voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen heeft de eerste bouwkundige opdracht vergeven. Civieltechnisch aannemer J. Murphy & Sons gaat twee tunnels van elk 12 kilometer aanleggen voor de elektriciteitskabels die nu nog bovengronds over de Lower Lea Valley, het terrein voor de Spelen, lopen. De tunnels zijn respectievelijk 2,5 en 4 meter breed en komen op 20 meter onder de grond. Door de breedste tunnel loopt ook een monorail die kan worden gebruikt voor inspectie en onderhoud. Met deze eerste opdracht is een bedrag gemoeid van ongeveer 100 miljoen euro.

De organisatoren hebben aangekondigd binnenkort nog een reeks opdrachten af te zullen geven. Het gaat onder meer om sloop van bestaande gebouwen, het verwijderen van verontreinigde grond en de eerste werkzaamheden voor de verbetering van trein- en metrostations. Staatssecretaris T. Jowell, die speciaal is belast met de Olympische Spelen: “Dat we binnen vijftig dagen na de aanwijzing van Londen de eerste opdrachten verstrekken, toont opnieuw aan dat we dit grote project op tijd zullen realiseren.”

Reageer op dit artikel