nieuws

Drainagetunnel voor opvang pcbs

bouwbreed

hudson fall – General Electric (GE) en Geo Trans hebben een ontwerp gemaakt voor de constructie van een 300 meter lange drainagetunnel bij de GE Hudson Falls plant, één van de productiebedrijven van GE. De constructie dient als opvang voor pcb-oliën (poly-chloorbifenylen) die bij het productieproces onder andere zijn vrijgekomen in het grondwater. Het idee […]

hudson fall – General Electric (GE) en Geo Trans hebben een ontwerp gemaakt voor de constructie van een 300 meter lange drainagetunnel bij de GE Hudson Falls plant, één van de productiebedrijven van GE.

De constructie dient als opvang voor pcb-oliën (poly-chloorbifenylen) die bij het productieproces onder andere zijn vrijgekomen in het grondwater. Het idee om een tunnel als opvang te gebruiken is nieuw en gebaseerd op het verschijnsel dat pcb-olie zwaarder is dan water.

De tunnel is ontworpen als een horizontaal kruis met een verticale schacht naar het maaiveld voor de afvoer en verwerking van het vervuilde water. De tunnel ligt op een diepte van 30 meter onder het rivierbed van de Hudson.

De kosten voor de aanleg die begin volgend jaar een aanvang neemt, zijn begroot op ongeveer 25 miljoen euro.

Reageer op dit artikel