nieuws

DIM Vastgoed wijst ook laatste bod Homburg af

bouwbreed Premium

rotterdam – DIM Vastgoed wijst ook het laatste bod af van Homburg Invest, het bedrijf van vastgoedmagnaat Richard Homburg. DIM stelt dat het eerder deze week aangepaste bod van Homburg veel te laag is.

Homburg legde maandag de aandeelhouders van DIM een keuzebod voor. Ze kunnen hun aandelen inruilen voor geld, een combinatie van geld en aandelen of alleen aandelen. Homburg begon in juni zijn pogingen om DIM in handen te krijgen.

Het huidige bod in contanten is 17,29 dollar per aandeel. Het combinatiebod bedraagt 18,08 dollar per aandeel, waarvan de helft in nieuwe aandelen Homburg. Het aandelenbod komt uiteindelijk neer op 18,86 per aandeel.

Directeur J. Dane van DIM Vastgoed zegt dat Homburg ook met zijn laatste bod geen enkele kans maakt. Navraag bij een grote groep aandeelhouders heeft geleerd dat zij “de prijs veel te laag vinden en dat zij de verkoop niet eens willen overwegen, tenzij sprake zou zijn van een aanzienlijke premie”.

Homburg zou DIM, dat belegt in winkelcentra in het zuidoosten van de Verenigde Staten, graag willen inlijven. De kantoor- en winkelcomplexen van het Nederlandse vastgoedfonds zijn een welkome aanvulling op Homburgs eigen vastgoedbelangen in de Verenigde Staten en in Canada.

DIM spint ondertussen garen bij de belangstelling voor zijn vastgoed. Het bedrijf constateert dat de waardering van zijn panden toeneemt. Om die reden verhoogt DIM Vastgoed zijn winstverwachting voor dit jaar. Het denkt nu uit te komen op een nettowinst per aandeel van 2,70 dollar tot 3,20 dollar. Dit voorjaar ging DIM nog uit van een bandbreedte van 1,80 tot 2,20 dollar.

Reageer op dit artikel