nieuws

Deense installateurs verdacht van kartel

bouwbreed

kopenhagen – De Deense mededingingsautoriteit heeft deze week een inval gedaan bij een reeks grote spelers in de wws-installatiebranche. De autoriteit verdenkt de bedrijven van kartelvorming. Door onderling overleg over offertes en inschrijvingen hebben de installateurs mogelijk jarenlang een florissant prijsniveau kunnen handhaven. De kartelwaakhond baseert zich bij de verdenking op tips van derden en […]

kopenhagen – De Deense mededingingsautoriteit heeft deze week een inval gedaan bij een reeks grote spelers in de wws-installatiebranche. De autoriteit verdenkt de bedrijven van kartelvorming.

Door onderling overleg over offertes en inschrijvingen hebben de installateurs mogelijk jarenlang een florissant prijsniveau kunnen handhaven. De kartelwaakhond baseert zich bij de verdenking op tips van derden en uit de branche zelf.

Directeur F. Lauritzen noemt de aldus verkregen informatie concreet en van ernstige aard. De onderlinge afspraken zouden volgens de inlichtingen zijn gemaakt op geheime bijeenkomsten of via mobiele telefoons met belkaarten teneinde tracering te voorkomen.

Soortgelijke kartelbedrijvigheid is wat betreft de bouw eerder in Denemarken geconstateerd in de elektro-installatiebranche en bij de fabrikanten van stadsverwarmingsbuizen. In het laatste geval werd het bovendien een EU-zaak.

Reageer op dit artikel