nieuws

De Boer wil tentenbedrijf terug

bouwbreed

alkmaar – De oprichters en grootaandeelhouders van De Boer Tenten, de familie De Boer, heeft vrijdag een bod uitgebracht op het volledige aandelenkapitaal van de onderneming.

Omdat de hoogte van haar bod gelijk is aan het eerder uitgebrachte bod van investeringsmaatschappij NPM Capital, heeft de familie voorrang. “Conform gemaakte afspraken betekent dit dat alle aandelen overgaan naar familie De Boer”, aldus Klaas de Boer. Bedragen zijn niet bekendgemaakt.

De familie doorkruist met haar bod een principeovereenkomst die directeur Koos Tesselaar van De Boer Tenten begin deze maand had gesloten met NPM Capital. Deze investeringsmaatschappij wilde het meerderheidsbelang overnemen van de Britse investeerder 3i, die dit in november 2000 van de familie De Boer had gekocht.

Met NPM Capital voorzag Tesselaar verdere expansie voor het bedrijf. Hij zei de omzet van 60 miljoen euro in drie jaar tijd te gaan verdubbelen. De Boer Tenten is met circa 325 medewerkers wereldwijd marktleider op het gebied van de verhuur van tenten en andere accommodaties. Tesselaar wilde vooral meer gaan investeren in semi-permanente accommodaties voor bijvoorbeeld supermarkten, hotels, parkeergarages en studenten.

Tesselaar liet donderdag weten verbaasd te zijn over het nieuws dat de familie alsnog een bod uitbrengt. Hij was niet op de hoogte en neemt contact op met advocaten van het bedrijf.

Als Klaas de Boer terugkeert in het bedrijf, lijkt het einde van het directeurschap van Tesselaar nabij. De Boer: “We willen de financiële situatie en de resultaten van de onderneming zo snel mogelijk verbeteren door de huidige directie te vernieuwen, ons exclusief te richten op tentverhuur en de huidige vestigingsstructuur intact te laten.”

Daarmee komt de kleinzoon van de oprichter ook tegemoet aan verlangens die bij personeelsleden leefden. Zij hielden in juni prikacties en eisten dat de directie zou afzien van de koerswijziging en zich zou beperken tot de kernactiviteit, het verhuren van tenten voor evenementen. Ook vreesden zij dat Tesselaar plannen had om de vestigingen in Alkmaar en Duitsland te sluiten.

Kort voor de prikacties was Klaas de Boer uit onvrede met het beleid opgestapt als commissaris. “Vervolgens is de rest van de familie door Tesselaar buiten de deur gezet. Dat betrof twee broers en een neef die technisch directeur en directeur Duitsland en Oostenrijk zijn. Ook meer dan twintig personeelsleden zijn vanwege dit conflict door hem ontslagen.”

Reageer op dit artikel