nieuws

CVC heeft 80 procent belang in Wavin

bouwbreed

zwolle – CVC heeft sinds kort 80 procent van de aandelen in Wavin in handen. De participanten in WMO Beheer, Overijssel en 24 gemeenten, hebben hun belang van 45,75 procent in de producent van kunststof buis- en leidingsystemen, verkocht. De feitelijke overgang zal in de loop van september een feit zijn. Dan bezit CVC 80 […]

zwolle – CVC heeft sinds kort 80 procent van de aandelen in Wavin in handen. De participanten in WMO Beheer, Overijssel en 24 gemeenten, hebben hun belang van 45,75 procent in de producent van kunststof buis- en leidingsystemen, verkocht. De feitelijke overgang zal in de loop van september een feit zijn. Dan bezit CVC 80 procent, Alpinvest 10 procent en een groep Wavin-managers de resterende 10 procent.

Het bedrijf heeft in het eerste half jaar goed gedraaid. Dankzij de consolidatie van Hepworth Building Products groeide de netto omzet met 25,7 procent tot 633,2 miljoen euro. Zonder HBP zou de groei 13 procent hebben bedraagd. Het bedrijfsresultaat ging bijna 40 procent omhoog tot 46,1 miljoen. Exclusief HBP was de groei 17,2 procent. Voor het hele jaar verwacht het bedrijf verdere groei vooral in de reparatie- en onderhoudssectoren. Daarom denkt het bedrijf over het hele jaar aan een omzet- en winststijging tussen de 12 en 20 procent.

Reageer op dit artikel