nieuws

Colt levert vloermodel warmtepomp Caloris

bouwbreed Premium

katwijk – Colt breidt het Caloris-systeem uit met verticale warmtepompen voor vloermontage. De leverancier uit Katwijk adviseert dit model voor locaties zonder systeemplafonds zoals recepties, trappenhuizen en galerijen. In renovatieprojecten kan het bestaande leidingwerk van een cv-installatie voor de Caloris worden hergebruikt. Het toestel komt in drie afmetingen met een verschillende capaciteit die bedoeld zijn […]

katwijk – Colt breidt het Caloris-systeem uit met verticale warmtepompen voor vloermontage. De leverancier uit Katwijk adviseert dit model voor locaties zonder systeemplafonds zoals recepties, trappenhuizen en galerijen. In renovatieprojecten kan het bestaande leidingwerk van een cv-installatie voor de Caloris worden hergebruikt.

Het toestel komt in drie afmetingen met een verschillende capaciteit die bedoeld zijn voor zeer kleine, kleine en middelgrote ruimten. Het model is minder dan een halve meter hoog zodat het ook bij grote raampartijen en lage borstweringen is te gebruiken. Colt noemt het toestel uitermate stil. De stalen omkasting is standaard creme-wit met een antraciet achtergrond. Andere kleuren zijn alleen op bestelling te leveren. De zijkanten zijn ovaal rond afgewerkt zodat het toestel optisch lager oogt. Colt levert ook een warmtepomp zonder omkasting.

De klimaatinstallatie Caloris regelt per ruimte de koeling of de verwarming. Het maakt gebruik van een centrale warmtepomp op het dak en afzonderlijke warmtepompen die in de oorspronkelijke opzet alleen in het plafond werden gemonteerd. Berekeningen van TNO wijzen uit dat het systeem zo�n 30 procent minder energie verbruikt dan bestaande installaties.

Reageer op dit artikel