nieuws

Brandscherm RiNoflam conform Bouwbesluit

bouwbreed

vianen – Het RiNoflam brandscherm van BPB biedt 30 tot 240 minuten weerstand tegen branddoorslag en -overslag. Het product voldoet daarmee volgens de leverancier uit Vianen ruimschoots aan de bepalingen in het Bouwbesluit. Het brandscherm van BPB wordt opgebouwd uit onbrandbare glasvliesversterkte RiNoflam-gipsplaten. Deze worden aangebracht over een breedte van minimaal 500 millimeter aan weerszijden […]

vianen – Het RiNoflam brandscherm van BPB biedt 30 tot 240 minuten weerstand tegen branddoorslag en -overslag. Het product voldoet daarmee volgens de leverancier uit Vianen ruimschoots aan de bepalingen in het Bouwbesluit. Het brandscherm van BPB wordt opgebouwd uit onbrandbare glasvliesversterkte RiNoflam-gipsplaten. Deze worden aangebracht over een breedte van minimaal 500 millimeter aan weerszijden van de brandwand. Zo kan het vuur niet van het ene brandcompartiment via het dak overlopen naar het andere. Brandcompartimenten worden bijvoorbeeld in hallen aangebracht. Veel hallen hebben een dak van geprofileerde trapeziumvormige stalen dakbeplating. Deze dakconstructie vergt een extra voorziening tegen brandoverslag.

BPB stelt ook een verbeterde variant voor van de BIG Gyptone. Deze nieuwe geperforeerde gipskartonplaat heeft rondom afgeschuinde kanten. Dit kenmerk wordt aangegeven met de code 4xAK achter de productnaam. De platen worden met BPB snelbouwschroeven bevestigd op een draagsysteem van Metal Stud of PlaGyp-profielen. De afgeschuinde langs en kopse kant zorgen volgens de leverancier voor een naadloze en gladde afwerking.

Reageer op dit artikel