nieuws

Bouwbedrijf moet ramen vervangen

bouwbreed

groningen – Na een jarenlange juridische strijd tussen bewoners en bouwer moet Bouwbedrijf Brands op last van de rechter 840 ramen vervangen van 28 woningen in de nieuwbouwwijk De Held in de stad Groningen. De dubbele beglazing in de woningen vertoont al jaren condensvorming. Bewoners schakelden de Vereniging Eigen Huis in en kregen uiteindelijk hun […]

groningen – Na een jarenlange juridische strijd tussen bewoners en bouwer moet Bouwbedrijf Brands op last van de rechter 840 ramen vervangen van 28 woningen in de nieuwbouwwijk De Held in de stad Groningen. De dubbele beglazing in de woningen vertoont al jaren condensvorming. Bewoners schakelden de Vereniging Eigen Huis in en kregen uiteindelijk hun gelijk. De rechter heeft Brands aansprakelijk gesteld voor de constructiefout.

De dubbele beglazing werd in 1998 geplaatst in opdracht van bouwbedrijf Van Os en vertoonde al in 2000 de eerste sporen van lekkage. Van Os is inmiddels overgenomen door Brands. Uit diverse bouwkundige onderzoeken en tests bleek dat de gebruikte kit niet goed hechtte, waardoor condensvorming tussen de dubbele beglazing ontstond.

Ellenlange gerechtelijke procedures volgden, met in mei de definitieve uitspraak. Sanders Schilderwerken is deze week begonnen met het vervangen van de ruiten. Een forse klus voor het bedrijf. Ook moeten de beschadigde kozijnen een nieuw verfje krijgen. De werkzaamheden duren zeker vier weken.

Reageer op dit artikel