nieuws

Belgische bouw heeft werknemers nodig

bouwbreed

brussel – Werkloze bouwvakkers, metselaars en wegwerkers kunnen direct aan de slag in België. De bouwsector schreeuwt er om mensen. De sector heeft meer dan 6500 vacatures. “Het probleem wordt steeds nijpender”, zei Anja Larik van de Bouwunie gisteren tegen omroep VRT. In België zijn veel projecten in aanbouw. De rente staat historisch laag en […]

brussel – Werkloze bouwvakkers, metselaars en wegwerkers kunnen direct aan de slag in België. De bouwsector schreeuwt er om mensen. De sector heeft meer dan 6500 vacatures. “Het probleem wordt steeds nijpender”, zei Anja Larik van de Bouwunie gisteren tegen omroep VRT. In België zijn veel projecten in aanbouw. De rente staat historisch laag en de economie groeit veel harder dan in Nederland. Volgens de Bouw-unie leidt Vlaanderen bovendien te weinig mensen op om in de bouwsector te kunnen werken. Vorig jaar al beklaagde de Bouwunie zich over een tekort aan bouwvakkers en hoger opgeleid bouwkundig personeel.

Reageer op dit artikel