nieuws

Bedrijven steken 1,4 miljard in besparing

bouwbreed Premium

den haag – Nederlandse ondernemingen hebben vorig jaar bijna 1,4 miljard euro geïnvesteerd in energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Bouwbedrijven waren goed voor 55 miljoen. Dat staat in het jaarverslag van de Energie Investeringsaftrek dat SenterNovem gisteren heeft uitgebracht. Het grootste deel, 920 miljoen euro, werd geïnvesteerd in energiebesparende technieken, variërend van daglichtsystemen in gebouwen […]

den haag – Nederlandse ondernemingen hebben vorig jaar bijna 1,4 miljard euro geïnvesteerd in energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Bouwbedrijven waren goed voor 55 miljoen.

Dat staat in het jaarverslag van de Energie Investeringsaftrek dat SenterNovem gisteren heeft uitgebracht. Het grootste deel, 920 miljoen euro, werd geïnvesteerd in energiebesparende technieken, variërend van daglichtsystemen in gebouwen tot ingrepen in chemische processen. Aan installaties voor de opwekking van duurzame energie werd 460 miljoen uitgegeven. Windturbines staan daarbij nog altijd bovenaan, gevolgd door zonne-energiesystemen. Bedrijven die gebruik willen maken van de Energie Investeringsaftrek, kunnen 44 procent van de investeringskosten voor energiezuinige bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst. Vorig jaar werden ruim 11.000 aanvragen ingediend.

Reageer op dit artikel