nieuws

Aantal werkzoekenden onder bouwvakkers daalt

bouwbreed Premium

Van onze redactie economieamsterdam – Het aantal bouwvakkers dat op zoek is naar werk is in juli met 3,8 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

Het CWI registreerde vorige maand 32.410 werkzoekende bouwvakkers. Dat zijn er 1270 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In juni was ook al sprake van een afname.

Ook onder het geschoold installatiepersoneel was sprake van een daling: met 10 procent tot 12842 werkzoekenden. Het aantal ongeschoolde installateurs zonder baan steeg daarentegen. In een jaar tijd groeide het aantal met 448 tot 3845.

Over de gehele linie noteerde het CWI in juli 695.682 werkzoekenden. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar, toen het instituut in die maand 695.243 mensen zonder werk telde. De grootste daling had plaats in de beveiligingsbranche en kunststofverwerkende industrie.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte gisteren melding van stabilisatie van de werkloosheid. Het CBS becijferde in de periode mei tot en met juli het gemiddeld aantal werklozen op 499.000.

De cijfers van het CWI en CBS verschillen van elkaar, doordat ze op een andere wijze de vraag naar werk meten. Het CWI telt iedereen mee die staat ingeschreven als werkzoekend en nog geen baan heeft. Volgens de definitie van het CBS moet een werkloze actief op zoek zijn naar een baan van ten minste twaalf uur per week.

Reageer op dit artikel