nieuws

Zwolle en Kampen bouwen 6370 huizen

bouwbreed

zwolle – De provincie Overijssel en zes gemeenten hebben voor de komende vier jaar de woningproductie vastgelegd. De Steden Zwolle en Kampen willen tot 2009 6370 woningen bouwen. Zo�n tweederde moet in Zwolle gerealiseerd worden, de resterende 1920 woningen worden in Kampen neergezet. Met de ambities willen de twee steden verder gaan dan de productie […]

zwolle – De provincie Overijssel en zes gemeenten hebben voor de komende vier jaar de woningproductie vastgelegd. De Steden Zwolle en Kampen willen tot 2009 6370 woningen bouwen. Zo�n tweederde moet in Zwolle gerealiseerd worden, de resterende 1920 woningen worden in Kampen neergezet.

Met de ambities willen de twee steden verder gaan dan de productie die het Rijk aan de lokale bestuurders heeft opgelegd. De gemeente Raalte, die net als de andere vijf gemeenten gisteren een convenant ondertekende, is voornemens om in dezelfde periode ten minste driehonderd woningen te bouwen. Hiervan is de helft bestemd voor de sociale huurmarkt.

Dalfsen wil de productie in de periode tot 2009 verdubbelen naar driehonderd woningen. De gemeente Zwartwaterland wil in Hasselt de bebouwing van een uitbreidingslocatie zo snel mogelijk starten. Daarnaast wordt in dezelfde plaats het herstructureringsplan Santvoirt versneld uitgevoerd.

De beloften moeten wat de gemeente betreft uitmonden in de bouw van 17 extra seniorenwoningen. Olst-Wijhe werkt momenteel aan een woningmarktonderzoek. Het is de bedoeling om op basis van de resultaat van dit onderzoek in het eerste kwartaal van 2006 concrete afspraken te maken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels