nieuws

Zeeburg betaalt deel hoge bouwleges terug

bouwbreed

amsterdam – Het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg betaalt aanvragers van bouwvergunningen in 2004 bijna een kwart van de betaalde leges terug. Zeeburg ontving vorig jaar veel meer aan bouwleges dan de kosten die werden gemaakt voor het behandelen van bouwaanvragen. Nergens in de stad waren de leges zo hoog. Het tarief was te hoog, omdat de […]

amsterdam – Het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg betaalt aanvragers van bouwvergunningen in 2004 bijna een kwart van de betaalde leges terug. Zeeburg ontving vorig jaar veel meer aan bouwleges dan de kosten die werden gemaakt voor het behandelen van bouwaanvragen.

Nergens in de stad waren de leges zo hoog. Het tarief was te hoog, omdat de berekeningsmethode gebaseerd was op een erg voorzichtige raming van de verwachte vergunningsaanvragen.

Dat was vorig jaar al de uitkomst van een accountantsonderzoek. Het gaat nu in totaal om een teruggave van ruim 157 duizend euro.

Reageer op dit artikel