nieuws

VROM start proef met omgevingsvergunning

bouwbreed Premium

den haag – VROM start een breed opgezette proef met de omgevingsvergunning. In de proef moet duidelijk worden of het werkt om een loket te maken voor de verschillende vergunningen voor wonen, ruimte en milieu. Aan de proef die tot mei volgend jaar loopt, werken de provincie Overijssel, de gemeente Hellendoorn, het waterschap Regge en […]

den haag – VROM start een breed opgezette proef met de omgevingsvergunning. In de proef moet duidelijk worden of het werkt om een loket te maken voor de verschillende vergunningen voor wonen, ruimte en milieu.

Aan de proef die tot mei volgend jaar loopt, werken de provincie Overijssel, de gemeente Hellendoorn, het waterschap Regge en Dinkel en de koninklijke Ten Cate mee. In onderling overleg doen ze alsof de omgevingsvergunning al bestaat en kijken ze hoe de vergunningverstrekking voor de vestiging van de Koninklijke Ten Cate op een industrieterrein in Hellendoorn verloopt.

In de omgevingsvergunning worden de vergunningen voor wonen, ruimte en milieu zoveel mogelijk gebundeld. VROM wil uiteindelijk naar een overheidsloket waar burgers en bedrijven terecht kunnen. Dit moet leiden tot een verminderde administratieve lasten en betere doorlooptijden.

Reageer op dit artikel