nieuws

Vlot voorzieningen in Waalsprong Nijmegen

bouwbreed

nijmegen – De Waalsprong in Nijmegen krijgt een tweede voorzieningenhart. B en W hebben het definitieve ontwerp goedgekeurd. Als alles goed gaat, gaat de bouw volgend voorjaar van start. Het ontwerp van het voorzieningenhart, dat in de wijk Visveld een plaats krijgt, is uitgedacht in samenspraak met de toekomstige gebruikers, waaronder een school, een kinderopvang […]

nijmegen – De Waalsprong in Nijmegen krijgt een tweede voorzieningenhart. B en W hebben het definitieve ontwerp goedgekeurd. Als alles goed gaat, gaat de bouw volgend voorjaar van start. Het ontwerp van het voorzieningenhart, dat in de wijk Visveld een plaats krijgt, is uitgedacht in samenspraak met de toekomstige gebruikers, waaronder een school, een kinderopvang en een bewonersorganisatie.

Het hart in de wijk biedt straks onderdak aan verschillende instellingen op het gebied van �ontwikkeling, ontmoeting en ontspanning�. Het gaat hierbij om instellingen zoals basisonderwijs, een peuterspeelzaal, kinderopvang, jeugdgezondheidszorg en buitenschoolse opvang. Verder is er ruimte voor wijkwerk, sport, culturele activiteiten en muziek. Om zoveel mogelijk diensten aan te kunnen bieden, krijgen de ruimtes een multifunctioneel karakter.

Naast het voorzieningenhart in Visveld komt er ook nog een hart in de wijk Citadel, en drie clusters met voorzieningen voor kinderen. Het voorzieningenhart in de wijk Visveld kan waarschijnlijk in september 2007 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels