nieuws

VHP maakt plan voor terrein in Vlissingen

bouwbreed

vlissingen – Stedenbouwkundig bureau VHP in Rotterdam mag het masterplan maken voor het voormalige Scheldeterrein in Vlissingen. Een selectiecommissie koos VHP uit de drie bureaus die een eerste verkenning maakten, burgemeester en wethouders hebben dit advies overgenomen. Daarbij is behalve op de inhoud ook gelet op zaken als financiële haalbaarheid. Begin vorig jaar kocht Vlissingen […]

vlissingen – Stedenbouwkundig bureau VHP in Rotterdam mag het masterplan maken voor het voormalige Scheldeterrein in Vlissingen. Een selectiecommissie koos VHP uit de drie bureaus die een eerste verkenning maakten, burgemeester en wethouders hebben dit advies overgenomen. Daarbij is behalve op de inhoud ook gelet op zaken als financiële haalbaarheid.

Begin vorig jaar kocht Vlissingen voor ruim 34 miljoen euro een terrein van ruim 30 hectare van de Koninklijke Schelde Groep. De gemeente wil dit scheepswerfterrein aan het water omvormen tot een nieuw stadsdeel. Er komen 1500 woningen, winkels en andere voorzieningen. Het streven is iets van het verleden van de scheepswerf terug te laten komen.

In november moet het concept-masterplan klaar zijn. Eind 2007 beginnen de werkzaamheden. De ontwikkeling kost 100 miljoen euro en duurt vijftien jaar.

Reageer op dit artikel