nieuws

Vertrouwen in eigen huis gestegen

bouwbreed Premium

amersfoort – De Eigen Huis Marktindicator die de stemming van consumenten op de woningmarkt peilt, is in een jaar tijd gestegen van 89 naar 98. Daarmee wordt de neutrale stemming (100) op de woningmarkt benaderd. De aanhoudend lage hypotheekrente zorgt er volgens de Vereniging Eigen Huis voor dat de consument zijn vertrouwen in de woningmarkt […]

amersfoort – De Eigen Huis Marktindicator die de stemming van consumenten op de woningmarkt peilt, is in een jaar tijd gestegen van 89 naar 98. Daarmee wordt de neutrale stemming (100) op de woningmarkt benaderd.

De aanhoudend lage hypotheekrente zorgt er volgens de Vereniging Eigen Huis voor dat de consument zijn vertrouwen in de woningmarkt behoudt. Daardoor staan de huizenprijzen ondanks de economische stagnatie niet al te zeer onder druk, wat het vertrouwen van de consument in de waardevastheid van een eigen woning vergroot.

De Vereniging Eigen Huis waarschuwt wel voor de kwetsbaarheid van de woningmarkt: de stemming kan snel omslaan.

Reageer op dit artikel