nieuws

Verbouwing stadhuis Europees aanbesteed

bouwbreed

weert – De verbouwing van het bestaande stadhuis in Weert wordt Europees aanbesteed. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Daarvoor is maximaal 13,4 miljoen euro uitgetrokken. Mocht de aanbesteding duurder uitvallen, dan kan de raad in december de plannen tot verbouwing alsnog stopzetten en wellicht toch weer kiezen voor nieuwbouw. De raad schoot drie ingediende nieuwbouwplannen […]

weert – De verbouwing van het bestaande stadhuis in Weert wordt Europees aanbesteed. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Daarvoor is maximaal 13,4 miljoen euro uitgetrokken. Mocht de aanbesteding duurder uitvallen, dan kan de raad in december de plannen tot verbouwing alsnog stopzetten en wellicht toch weer kiezen voor nieuwbouw.

De raad schoot drie ingediende nieuwbouwplannen af omdat die te weinig soelaas zouden bieden voor de huisvestingsproblemen van de gemeente. De plannen waren ingediend door de combinatie BAM Wilma en Wijnen, verder door NS Vastgoed en door Singel Vastgoed BV.

Toch zet de raad de deur voor de mogelijkheid voor nieuwbouw op een kier. Externe partijen kunnen nog plannen voor nieuwbouw indienen, die stuk voor stuk door de raad zullen worden beoordeeld. De gemeente beseft dat daarmee risico�s en onzekerheden ontstaan, ook tijdens de aanbesteding.

De lokale poltiek neemt een definitief besluit op 15 december.

Reageer op dit artikel