nieuws

Telefonie remt winst Siemens behoorlijk af

bouwbreed

münchen – Siemens is afgelopen kwartaal opgelopen tegen een forse winstdaling. Oorzaak is vooral de later dit jaar te verkopen divisie mobiele telefonie. Het nettoresultaat daalde in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 52 procent naar 389 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 815 miljoen euro. De omzet ging met […]

münchen – Siemens is afgelopen kwartaal opgelopen tegen een forse winstdaling. Oorzaak is vooral de later dit jaar te verkopen divisie mobiele telefonie.

Het nettoresultaat daalde in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 52 procent naar 389 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 815 miljoen euro. De omzet ging met 7 procent omhoog naar 18,8 miljard euro.

Het winstcijfer is een stuk lager dan analisten hadden verwacht. De telefoondivisie van Siemens was alleen al goed voor een verlies van 236 miljoen euro. Het concern is te spreken over de resultaten bij de andere divisies bij Siemens, dat ook in de industrie actief is en onder meer turbines maakt voor het opwekken van stroom en huishoudelijke apparatuur.

Onder de nieuwe topman Klaus Kleinfeld heeft Siemens dit jaar besloten een punt te zetten achter zijn activiteiten met mobiele telefoons. De divisie wordt eigendom van het Taiwanese BenQ, die daarmee de op vier na grootste producent van mobiele telefoons wordt.

Reageer op dit artikel