nieuws

Technisch onderzoek naar Belfort in Sluis

bouwbreed Premium

sluis – Architecten en stedenbouwkundig bureau Rothuizen van Doorn �t Hoofd onderwerpen het Belfort in Sluis aan een gedegen technisch onderzoek. Dat gebeurt om het onderhoud aan het Belfort in beeld te brengen. Het gaat vooral om de buitenmuren ter hoogte van het dak. Het deel van de borstwering boven de ingang van de kelder […]

sluis – Architecten en stedenbouwkundig bureau Rothuizen van Doorn �t Hoofd onderwerpen het Belfort in Sluis aan een gedegen technisch onderzoek. Dat gebeurt om het onderhoud aan het Belfort in beeld te brengen.

Het gaat vooral om de buitenmuren ter hoogte van het dak. Het deel van de borstwering boven de ingang van de kelder wordt tijdens het onderzoek hersteld. Dit om de conditie van het metselwerk vast te stellen en de opbouw van de borstweringen te onderzoeken.

Met de bouw van enige halletoren in Nederland werd in 1386 begonnen. Aan het begin van de 15de eeuw werd het stadhuis op initiatief van een aantal van de rijkste Sluise poorters vergroot en verfraaid. Na de Tweede Wereldoorlog is het zwaar beschadigde Belfort weer in de oude staat hersteld.

Reageer op dit artikel