nieuws

Smart start: wonen voor de jonge stedeling

bouwbreed Premium

den haag – De tweejaarlijkse Bouwfonds MAB Ontwerpwedstrijd, waarvoor de inschrijving inmiddels is geopend, moet dit keer een marktgericht woonconcept opleveren voor jonge stedelingen. Onderzoek heeft volgens de ontwikkelaar aangetoond dat deze jongeren, in leeftijd tussen 25 en 35 jaar, nogal wat obstakels tegenkomen bij het zoeken van een woning. De voor 1 september in […]

den haag – De tweejaarlijkse Bouwfonds MAB Ontwerpwedstrijd, waarvoor de inschrijving inmiddels is geopend, moet dit keer een marktgericht woonconcept opleveren voor jonge stedelingen.

Onderzoek heeft volgens de ontwikkelaar aangetoond dat deze jongeren, in leeftijd tussen 25 en 35 jaar, nogal wat obstakels tegenkomen bij het zoeken van een woning.

De voor 1 september in te dienen plannen moeten gewild, doelmatig, efficiënt en betaalbaar zijn. De prijsvraag, met als titel �Smart start, wonen voor de jonge stedeling�, richt zich op jonge ontwerpers tot en met 35 jaar, die als teams volgens de formule �meester en gezellen� kunnen deelnemen. In elk team moet ten minste één lid ruime praktijkervaring hebben.

Ruim 80 procent van de ondervraagde jongeren in het onderzoek van Bouwfonds MAB heeft aangegeven de prijzen van beschikbare woningen te hoog te vinden. Circa 30 procent vindt dat er te weinig geschikt aanbod is. Ruim de helft van de ondervraagde jongeren ziet tijdelijke huisvesting als mogelijkheid om in de woningbehoefte te voorzien.

Voor de organisatie van de prijsvraag werkt Bouwfonds MAB samen met Den Haag. Deze gemeente heeft een locatie beschikbaar voor realisering van het winnende concept.

Reageer op dit artikel