nieuws

Schadeclaims na asfalteren autoweg

bouwbreed Premium

voerendaal – Een aantal automobilisten heeft bij de provincie Limburg schadeclaims ingediend na het asfalteren van de autoweg in Heerlen, de N281. De provincie, eigenaar van de stadsautoweg, zegt nog niet te weten of ze de claims uitbetaalt. De provincie wacht eerst het onderzoek af, dat moet uitwijzen of de gedupeerden gelijk hebben. De automobilisten […]

voerendaal – Een aantal automobilisten heeft bij de provincie Limburg schadeclaims ingediend na het asfalteren van de autoweg in Heerlen, de N281. De provincie, eigenaar van de stadsautoweg, zegt nog niet te weten of ze de claims uitbetaalt. De provincie wacht eerst het onderzoek af, dat moet uitwijzen of de gedupeerden gelijk hebben.

De automobilisten klaagden over een “regen van opspattende steentjes”. De N281 is bekleed met zoab. Volgens de provincie kan bij intensief gebruik van een weg de bovenkant lostrillen waardoor een emulsielaag bovenop het wegdek komt. Een deel van deze laag zakt in de zoab, een ander deel blijft liggen. Daags na het asfalteren wordt dat losliggende deel weggeveegd.

De provincie stelt dat veel automobilisten zich na het asfalteren van de weg niet aan de maximum snelheid van 70 kilometer per uur hebben gehouden. Mogelijk is hierdoor de steenslag heviger geworden en zijn de klagende automobilisten hiervan de dupe geworden.

Reageer op dit artikel