nieuws

Procedure mag alleen door belanghebbende

bouwbreed

DEN HAAG – Alleen rechtstreeks belanghebbenden mogen zich nog tot de rechter wenden om milieubesluiten en bestemmingsplannen aan te vechten. Tot op heden kon iedereen tegen deze besluiten procederen. Het kabinet heeft deze mogelijkheid geschrapt om onnodige procedures bij de rechter tegen te gaan. Een en ander is het gevolg van wijzigingen van het bestuursrecht, […]

DEN HAAG – Alleen rechtstreeks belanghebbenden mogen zich nog tot de rechter wenden om milieubesluiten en bestemmingsplannen aan te vechten.

Tot op heden kon iedereen tegen deze besluiten procederen. Het kabinet heeft deze mogelijkheid geschrapt om onnodige procedures bij de rechter tegen te gaan. Een en ander is het gevolg van wijzigingen van het bestuursrecht, die vrijdag zijn ingegaan.

Opzet is de inspraakprocedures voor het verlenen van vergunningen, ontheffingen en andere besluiten te vereenvoudigen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels