nieuws

Peijs geeft 4 miljoen om files op te lossen bij Joure

bouwbreed Premium

joure/den haag – Om op korte termijn de files bij knooppunt Joure aan te pakken, krijgt de gemeente Skarsterlân 4 miljoen euro van verkeersminister Peijs.

Bij Joure komen de A7 (Afsluitdijk-Groningen) en de A6 (Emmeloord-Joure) bij elkaar op een rotonde. Vrijwel dagelijks staan er files, vooral vanuit de richting Sneek.

Hoe die 4 miljoen euro wordt ingezet, is nog onderwerp van overleg tussen Skarsterlân, de provincie Friesland en Rijkswaterstaat Noord-Nederland. Er wordt gedacht aan het aanleggen van een zuidelijke aansluiting Sneek (A7) -Lemmer (A6) of een parallelweg bij Oudehaske en Haskerborne.

Het geld is het maximale dat de gemeente vooralsnog heeft weten los te krijgen in Den Haag. Burgemeester B. Kuiper en wethouder B. de Winter waren vorige week naar de hofstad gekomen om Peijs te overreden geld vrij te maken voor een definitieve oplossing voor de verkeersproblemen op het knooppunt.

Die oplossing bestaat uit het naar het zuiden verleggen van de aansluiting van de A6 op de A7. Daarvoor moet ook het tracé van de A7 bij Joure iets worden omgelegd richting Lemmer. De rotonde verdwijnt dan en wordt een gewone afslag naar Joure met een zogeheten vogelbekconstructie, zoals op de A6 bij Emmeloord nu al bestaat. Peijs roemde dit plan, maar voegde eraan toe dat ze er geen geld voor heeft. De gemeente ervaart haar reactie en het geld voor een kortetermijnoplossing wel als “extra steun in de rug voor de definitieve oplossing”.

Reageer op dit artikel