nieuws

Ophoging kaden Venlo begint in augustus

bouwbreed Premium

maastricht – De ophoging van de groene kade in Tegelen en Venlo, ter hoogte van de Zuiderbrug, begint in augustus. Na Mook en Middelaar en Gennep is Venlo hiermee de derde gemeente waar een begin wordt gemaakt met het verbeteren van de hoogwaterbescherming. Met de kadeverhogingen in Roermond, Venlo, Gennep en Mook en Middelaar wordt […]

maastricht – De ophoging van de groene kade in Tegelen en Venlo, ter hoogte van de Zuiderbrug, begint in augustus. Na Mook en Middelaar en Gennep is Venlo hiermee de derde gemeente waar een begin wordt gemaakt met het verbeteren van de hoogwaterbescherming. Met de kadeverhogingen in Roermond, Venlo, Gennep en Mook en Middelaar wordt de overstromingskans teruggebracht van gemiddeld eens in de 30 à 50 naar gemiddeld eens in de 250 jaar.

Het werk heeft plaats in 2005 en 2006. Het grootste deel van de kaden die Rijkswaterstaat Maaswerken in 2005 ophoogt, is gelegen in Mook en Middelaar en Gennep. Hiermee is in juni begonnen.

Reageer op dit artikel