nieuws

Onderzoek bouwgedrag burgemeester

bouwbreed

den haag – De PvdA in de Tweede Kamer vindt dat Binnenlandse Zaken een onderzoek moet starten naar de bouwpraktijken van de Limburgse burgemeester Som. Deze burgemeester van Kerkrade wordt beschuldigd van bevoordeling bij de bouw van zijn (voormalige) villa in Gulpen en zijn woning in Kerkrade. Volgens de Limburgse kranten behaalde Som tienduizenden euro�s […]

den haag – De PvdA in de Tweede Kamer vindt dat Binnenlandse Zaken een onderzoek moet starten naar de bouwpraktijken van de Limburgse burgemeester Som. Deze burgemeester van Kerkrade wordt beschuldigd van bevoordeling bij de bouw van zijn (voormalige) villa in Gulpen en zijn woning in Kerkrade.

Volgens de Limburgse kranten behaalde Som tienduizenden euro�s voordeel bij de aankoop van gemeentelijke bouwgrond in Gulpen. Hij wordt er verder van beticht in Kerkrade voorrang te hebben gekregen bij de selectie van bouwkavels. Ook zou hij voor de bouw van een tuinhuisje in het buitengebied van Gulpen een boer als stroman hebben ingezet om de vereiste bouwvergunning te krijgen. Som zou het huisje als recreatieverblijf gebruiken, wat in strijd is met bestemmingsplan dat alleen agrarische activiteiten toestaat.

De PvdA vindt dat er �in het belang van de integriteit van het openbaar bestuur� een gedegen onderzoek moet komen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels