nieuws

Nieuwe vloerbedekking Altro Imprint veilig en mooi

bouwbreed

huizen – BN International uit Huizen levert een nieuwe generatie veiligheidsvloerbedekking van de Britse fabrikant Altro, de Altro Imprint.

Het nieuwe product is vooral geschikt voor toepassing in publieke ruimten, waar de vloer niet alleen veilig te belopen moet zijn, maar er ook nog eens fraai moet uitzien, meldt de importeur. Te denken valt aan receptieruimten, scholen, winkels, ziekenhuizen en bedrijfskantines. De samenstelling van de Altro Imprint is gepatenteerd. De vloeistofdichte vloerbedekking bestaat uit een hoogwaardige pvc met over de gehele dikte van het materiaal verdeelde korrels aluminiumoxide en kwarts. Samen met de deeltjes siliciumcarbide zorgen zijn voor een goede �grip�. Wanneer iemand over de vloer loopt komen de korrels aluminiumoxide aan het oppervlak, dat daardoor stroef wordt. Zodra de druk op het oppervlak wordt opgeheven herneemt het pvc-materiaal zijn oorspronkelijke vorm en wordt weer een vlakke en gladde vloer gekregen die gemakkelijk kan worden gereinigd.

De Altro Imprint is overigens minder gevoelig voor het indringen van vuil dan traditionele vloerbedekking, zegt BN International. Bij het reinigen is kleurbehoud verzekerd. De Altro Imprint serie is er in drie reliëfpatronen. De Cobra heeft een noppenpatroon met slangenhuid effect, dat glinstert in het licht. De Tectonic heeft ook het Cobra-patroon, maar er zijn halfronde vlakke cirkels in aangebracht. De Pico is vlak met kleine op onregelmatige afstanden aangebrachte verhogingen.

Reageer op dit artikel