nieuws

Minder buien Zuiden: droog

bouwbreed Premium

eerstkomende dagen even in de minderheid. Pas in de loop van zondag lijkt de buiigheid weer toe te nemen. Vanmiddag valt er vooral in Groningen, Friesland en Drenthe geregeld regen (enkele buien). In de rest van het land is het zo goed als droog. Op circa 50 meter blijft een vrij krachtige westen- tot noordwestenwind […]

eerstkomende dagen even in de minderheid. Pas in de loop van zondag lijkt de buiigheid weer toe te nemen.

Vanmiddag valt er vooral in Groningen, Friesland en Drenthe geregeld regen (enkele buien). In de rest van het land is het zo goed als droog. Op circa 50 meter blijft een vrij krachtige westen- tot noordwestenwind waaien, kracht 5. Verder wordt het niet warmer dan 17 graden in het noorden tot rond 21 graden in Zuid-Nederland.

Morgen maken zowel het noordoosten als zuidwesten (Zeeland) nog kans op een bui. In andere provincies is het droog en schijnt de zon regelmatig. Het wordt iets warmer bij minder wind.

Zondag stijgt de temperatuur tot 24 graden in het binnenland. De atmosfeer kan deze warmte niet aan en dat betekent in de loop van de ochtend of middag opkomende buien, mogelijk met onweer. Vervolgens hebben we ook maandag weer volop met geregeld buien te maken.

Reageer op dit artikel