nieuws

Met rupsgraver blijft bouwplaats droog

bouwbreed Premium

oldenzaal – Koop Bronbemaling uit Oldenzaal houdt met een rupsgraver van Hyundai een bouwput in het Duitse Lünen droog. Een overmaat aan grondwater verstoort op deze locatie de vernieuwing van nutsleidingen. Met de Robex 130 LC-3 boort Koop onder meer twintig putten van elk 9 meter diep rond een 66 meter lange bouwput. De machine […]

oldenzaal – Koop Bronbemaling uit Oldenzaal houdt met een rupsgraver van Hyundai een bouwput in het Duitse Lünen droog. Een overmaat aan grondwater verstoort op deze locatie de vernieuwing van nutsleidingen.

Met de Robex 130 LC-3 boort Koop onder meer twintig putten van elk 9 meter diep rond een 66 meter lange bouwput. De machine is voorzien van een boor/spoelmast. De spoelboor wordt onder toevoeging van water in de bodem gedraaid. Na het ophalen van de boor wordt een filter voor de bronbemaling in het gat geplaatst. De bronnen worden luchtdicht afgesloten waarna het water wordt afgepompt.

In december denkt hoofdaannemer Köster uit Münster klaar te zijn met het project. De oude riolering wordt na oplevering van de nieuwe opgevuld met beton. De gemeente investeert zo�n 1,4 miljoen euro in verbeteren van de riolering en vernieuwen van de leidingen voor elektra, gas en water. De aanpak is in drie fasen verdeeld.

Reageer op dit artikel