nieuws

Leeuwarden krijgt 10 miljoen euro

bouwbreed

den haag – Leeuwarden krijgt van minister Dekker (VROM) 10,3 miljoen euro voor renovatieplannen voor de binnenstad. Dat heeft VROM gisteren bekend gemaakt. Leeuwarden werkt aan plannen om het stadsplein te vernieuwen en de verbindingsstegen met de oude binnenstad te reconstrueren. De bijdrage komt uit de pot Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK), bedoeld voor projecten die […]

den haag – Leeuwarden krijgt van minister Dekker (VROM) 10,3 miljoen euro voor renovatieplannen voor de binnenstad. Dat heeft VROM gisteren bekend gemaakt.

Leeuwarden werkt aan plannen om het stadsplein te vernieuwen en de verbindingsstegen met de oude binnenstad te reconstrueren.

De bijdrage komt uit de pot Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK), bedoeld voor projecten die de ruimtelijke kwaliteit van de steden of het landelijk gebied versterken. Tot de oplevering in 2010 investeert een reeks partijen 117 miljoen euro in het project.

De plannen met het plein kwamen in een stroomversnelling door een legaat van architect A. Bonnema die in 2001 overleed. Deze liet 18 miljoen euro na voor de bouw van een nieuw Fries Museum onder voorwaarden dat dit komt op het stadsplein en dat architect H.J. Henket tekent voor het ontwerp.

Reageer op dit artikel