nieuws

Houttak Kunz Groep naar Pfleiderer

bouwbreed Premium

neumarkt – Houtverwerker Pfleiderer uit Neumarkt lijft de houttak van de Kunz Groep uit Unterensingen in. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 212 miljoen euro. Bovendien neemt Pfleiderer voor 267 miljoen aan bankverplichtingen over. De in Duitsland, Canada en de Verenigde Staten te vinden houtbedrijven van Kunz realiseerden vorig jaar – op een […]

neumarkt – Houtverwerker Pfleiderer uit Neumarkt lijft de houttak van de Kunz Groep uit Unterensingen in. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 212 miljoen euro. Bovendien neemt Pfleiderer voor 267 miljoen aan bankverplichtingen over.

De in Duitsland, Canada en de Verenigde Staten te vinden houtbedrijven van Kunz realiseerden vorig jaar – op een omzet van 556 miljoen euro – bruto 85 miljoen euro winst. De houtdivisie telt 1800 medewerkers. Gelijktijdig met de aankoop verwerft Pfleiderer minderheidsbelangen in de Classen Groep en de Kunzfabriek in Baruth voor mdf-platen. De folie- en decoratiebedrijven worden niet meeverkocht.

De houtbedrijven van het beursgenoteerde Pfleiderer zetten vorig jaar een omzet neer van 670 miljoen euro. Momenteel verrijst in het Russische Novgorod een houtfabriek die eind dit jaar in productie komt.

“Na de gelukte overname van de Kunz Groep en de succesvolle start in Rusland zal binnenkort 30 procent van onze omzet uit Noord-Amerika komen en vrijwel evenveel uit Oost-Europa”, aldus H. Overdiek van Pfleiderer. “In deze markten verwachten wij niet alleen een dynamischer marktontwikkeling maar ook duidelijk hogere marges dan in thuismarkt Duitsland.”

Reageer op dit artikel