nieuws

Hoogspanning Meppel komt onder de grond

bouwbreed

meppel – Bij nieuwbouw in Meppel verdwijnen de hoogspanningsmasten en gaan de kabels onder de grond. Daardoor kunnen in de wijk Berggierslanden 1150 in plaats van 1100 woningen worden gebouwd. Meppel heeft zich de verontrustende geluiden van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu over hoogspanningsmasten en gevaar voor magnetische straling aangetrokken. Ook staatssecretaris Van Geel […]

meppel – Bij nieuwbouw in Meppel verdwijnen de hoogspanningsmasten en gaan de kabels onder de grond. Daardoor kunnen in de wijk Berggierslanden 1150 in plaats van 1100 woningen worden gebouwd.

Meppel heeft zich de verontrustende geluiden van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu over hoogspanningsmasten en gevaar voor magnetische straling aangetrokken. Ook staatssecretaris Van Geel wil, in verband met gezondheidsrisico�s, de bebouwingsvrije zones bij hoogspanningsmasten vergroten.

De gemeente is tot haar besluit gekomen in samenspraak met projectontwikkelaars en het landelijk hoogspanningsnet Tennet.

Reageer op dit artikel