nieuws

HDW toont grootste hoogwerker Genie  

bouwbreed

ridderkerk – HDW uit Ridderkerk stelt de nieuwe knik-telescoophoogwerker Z-135/70 van Genie voor. Deze machine bereikt een werkhoogte van bijna 43 meter en een horizontaal bereik van ruim 21 meter. De hoogwerker biedt tot 23 meter hoogte het maximale horizontale bereik. Vooralsnog is de Z-135/70 de grootste hoogwerker van Genie. De 135 in de typeaanduiding […]

ridderkerk – HDW uit Ridderkerk stelt de nieuwe knik-telescoophoogwerker Z-135/70 van Genie voor. Deze machine bereikt een werkhoogte van bijna 43 meter en een horizontaal bereik van ruim 21 meter. De hoogwerker biedt tot 23 meter hoogte het maximale horizontale bereik.

Vooralsnog is de Z-135/70 de grootste hoogwerker van Genie. De 135 in de typeaanduiding geeft aan dat de machine een platformhoogte heeft van 135 voet ofwel 41,10 meter, de 70 staat voor het maximaal horizontale bereik van 70 voet ofwel 21 meter.

De machine heeft een uitschuifbare hulpgiek met een standaard lengte van 3,70 meter en een uitgeschoven lengte van 6,10 meter. Patent is aangevraagd voor het X-chassis. De assen worden niet uitgeschoven maar draaien als het ware naar buiten waardoor een X-configuratie ontstaat. Op die manier krijgt de machine een transportbreedte van 2,48 meter en een werkbreedte van 4 meter.

De nieuwste van Genie wordt over vier wielen aangedreven en bestuurd en weegt 20.400 kilo. In de machine draait een motor van Deutz of Cummins met een vermogen van 60 kilowatt of een motor van Perkins met 64 kilowatt vermogen.

Telescoop tot 23 meter hoog.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels