nieuws

Greystone nieuwste aanwinst Arcadis

bouwbreed Premium

arnhem – Ingenieursbureau Arcadis neemt het Amerikaanse milieuadviesbureau Greystone volledig over. De 130 medewerkers van Greystone leveren advies op milieugebied aan overheden en bedrijven in de Verenigde Staten. De omzet van de jongste aanwinst ligt op 15 miljoen dollar per jaar. Arcadis is al langere tijd op overnamepad, vooral in de profijtelijke adviesmarkt. Eind mei […]

arnhem – Ingenieursbureau Arcadis neemt het Amerikaanse milieuadviesbureau Greystone volledig over. De 130 medewerkers van Greystone leveren advies op milieugebied aan overheden en bedrijven in de Verenigde Staten.

De omzet van de jongste aanwinst ligt op 15 miljoen dollar per jaar. Arcadis is al langere tijd op overnamepad, vooral in de profijtelijke adviesmarkt. Eind mei kondigde de onderneming aan het Britse projectmanagement- en adviesbureau AYH te zullen overnemen. Het Arnhemse ingenieursbureau betaalt daarvoor maximaal 29,2 miljoen euro. Vorig jaar rondde Arcadis drie overnames af, onder meer in de Verenigde Staten. In China zoekt het bedrijf nog steeds naar een partner.

“Deze acquisitie versterkt en verbreedt onze positie in de Amerikaanse milieumarkt”, zegt bestuursvoorzitter Harrie Noy. Zijn bedrijf is nu vooral bekend in de VS dankzij de bodemsaneringsmethode GRIP die wordt toegepast op defensieterreinen.

Reageer op dit artikel