nieuws

Fortunastadion wordt verder afgebouwd

bouwbreed

SITTARD-GELEEN – De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft het sein op groen gezet voor de verdere uitbouw van het Fortunastadion in die gemeente. De raad heeft het college gemachtigd een realisatieovereenkomst te tekenen met Fortuna Sittard en een consortium van Meulen Projectontwikkeling en Bouwontwikkeling Jongen. Dit consortium investeert 7 miljoen euro in het stadion. Ongeveer tweederde […]

SITTARD-GELEEN – De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft het sein op groen gezet voor de verdere uitbouw van het Fortunastadion in die gemeente. De raad heeft het college gemachtigd een realisatieovereenkomst te tekenen met Fortuna Sittard en een consortium van Meulen Projectontwikkeling en Bouwontwikkeling Jongen. Dit consortium investeert 7 miljoen euro in het stadion. Ongeveer tweederde hiervan is bestemd voor de schuldsanering van Fortuna, dat een schuld heeft van ruim 24 miljoen euro.

Het consortium bouwt onder het stadion in elk geval een supermarkt van 5000 vierkante meter en een speelhal van 1200 vierkante meter. Verder liggen er plannen om de gemeentelijke brandweerkazerne te vestigen bij het stadion. Ook de vestiging van andere bedrijven is te verwachten.

De raad besloot voorts om 75 procent van de onroerendezaakbelasting van Fortuna Sittard van ruim 225.000 euro als oninbaar te beschouwen. Die schuld wordt kwijtgescholden.

Het is overigens zeer de vraag of de Europese Commissie akkoord gaat met dit raadsbesluit. De kans is groot dat het kwijtschelden van de ozb gezien wordt als staatssteun aan een voetbalclub, en dat mag in Europa niet.

Reageer op dit artikel