nieuws

Extra koeltorens voor energieproductie

bouwbreed Premium

RIJSWIJK – Zeven extra koeltorens van 55 miljoen euro per stuk. Dat is een van de investeringen waar Nederland hard over moet nadenken wil het de energieproductie tot 2030 op peil houden. De torens vormen een van de voorstellen in de Nationale Droogtestudie, die na de zomer klaar moet zijn. Onderzoekers van onder meer Arcadis […]

RIJSWIJK – Zeven extra koeltorens van 55 miljoen euro per stuk. Dat is een van de investeringen waar Nederland hard over moet nadenken wil het de energieproductie tot 2030 op peil houden.

De torens vormen een van de voorstellen in de Nationale Droogtestudie, die na de zomer klaar moet zijn. Onderzoekers van onder meer Arcadis en RIVM werken er samen aan, in opdracht van de overheid.

Het onderzoek bestrijkt het onderwerp water in de volle breedte, over de komende 25 jaar. Volgens P. Dircke van Arcadis zijn de problemen op het gebied van de watervoorziening, tekorten in combinatie met de temperatuurstijging, op dit moment eigenlijk nog wel overzichtelijk. De problemen zijn economisch van aard en dus op te lossen als men maar wil investeren.

Rustig afwachten is geen optie, zegt Dircke. Behalve voor de energievoorziening zijn er anders ernstiger problemen te verwachten voor de landbouw, de visserij en de (binnen)scheepvaart.

Reageer op dit artikel