nieuws

Elektronica nieuwe troef van Kadaster

bouwbreed Premium

apeldoorn – Het Kadaster gaat voortaan elektronische stukken van transacties zoals de verkoop van een woning accepteren. De administratieve lasten voor het bedrijfsleven en de burgers verminderen door de nieuwe werkwijze met 13,5 tot 27 miljoen euro per jaar. Minister Dekker heeft de wijziging van het Kadasterbesluit inmiddels naar de Raad van State gestuurd. In […]

apeldoorn – Het Kadaster gaat voortaan elektronische stukken van transacties zoals de verkoop van een woning accepteren. De administratieve lasten voor het bedrijfsleven en de burgers verminderen door de nieuwe werkwijze met 13,5 tot 27 miljoen euro per jaar.

Minister Dekker heeft de wijziging van het Kadasterbesluit inmiddels naar de Raad van State gestuurd. In hetzelfde besluit zijn de communicatienetwerken ondergebracht. De Hoge Raad heeft bepaald dat de netwerken onroerende zaken zijn. Dat betekent dat netwerken net als alle andere onroerende zaken bij het Kadaster moeten worden geregistreerd.

Met het nieuwe besluit wordt geregeld dat perceelsgewijze registratie niet noodzakelijk is. Zo wordt de toename van de administratieve lasten beperkt tot 1,4 miljoen eenmalig en 50.000 euro structureel.

Reageer op dit artikel