nieuws

DIM Vastgoed maakt forse winstsprong

bouwbreed

rotterdam – De winst van DIM Vastgoed is in de eerste zes maanden van dit jaar ruim verdrievoudigd tot 17,9 miljoen dollar (14,7 miljoen euro). De groei is het gevolg van een herwaardering en een beter beleggingsresultaat van de vastgoedfirma. Vorig jaar maakte DIM in dezelfde periode 5,4 miljoen dollar winst. De nettohuuropbrengsten stegen met […]

rotterdam – De winst van DIM Vastgoed is in de eerste zes maanden van dit jaar ruim verdrievoudigd tot 17,9 miljoen dollar (14,7 miljoen euro). De groei is het gevolg van een herwaardering en een beter beleggingsresultaat van de vastgoedfirma.

Vorig jaar maakte DIM in dezelfde periode 5,4 miljoen dollar winst. De nettohuuropbrengsten stegen met 19,9 procent tot 11,9 miljoen dollar.

DIM belegt in onroerend goed in zuidelijke staten van de Verenigde Staten. Vooral de winkelcentra die DIM vorig jaar aankocht, droegen in het eerste halfjaar bij aan de stijging van de huurinkomsten. Ook het beleggen van inkomsten uit de verkoop van winkelcentra leverde een hoger dan voorzien rendement op.

DIM wees eerder deze maand een overnamebod van de Canadese investeringsmaatschappij Homburg af. De directie en raad van commissarissen vonden het te laag.

Op de effectenbeurs in Amsterdam noteerde het aandeel vrijdagochtend 17,82 dollar. Daarmee is het fonds ruim 129,7 miljoen dollar (106,9 miljoen euro) waard.

Reageer op dit artikel